Η οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία 40 ετών βρίσκεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Βατερό Κοζάνης στη Δυτική Μακεδονία. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 20 ιδιόκτητα φορτηγά ψυγεία και 10 Ι.Χ. αυτοκίνητα πωλητών και διοίκησης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αποθήκευση και διανομή προϊόντων με φορτηγά ψυγεία ελεγχόμενης θερμοκρασίας. Σήμερα απασχολεί 40 άτομα σε μόνιμη βάση.

Το 1984 μια μικρή επιχείρηση γεννιέται στο χώρο διακίνησης κατεψυγμένων τροφίμων

και το 1988 η επιχείρηση αυτή αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία της ΔΕΛΤΑ παγωτού.

Η εταιρεία μεταφέρεται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Παναγία Κοζάνης το 1988, όπου και ξεκινά μια σειρά από πολύ σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες της Ελλάδας.

Ανάμεσα σε αυτές είναι το 1993 η αντιπροσωπεία ΔΕΛΤΑ τρόφιμα με διανομή φρέσκου γάλατος για πρώτη φορά εκτός Αττικής.

Εν έτη 1999 έρχεται η συνεργασία με τη Γενική Τροφίμων που περιλαμβάνει τα προϊόντα Μπαρμπα-Στάθης, FROZA και Μακεδονική Σφολιάτα. Σε αυτά τα χρόνια λειτουργίας της η επιχείρηση ΜΑΣΤΡΑΝΕΣΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ πρωτοπορεί , εφαρμόζοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύστημα φορητής τιμολόγησης

και το 2002 η ατομική επιχείρηση μετατρέπεται σε ανώνυμη εταιρεία.

Μια νέα εποχή ξεκινάει για την ΜΑΣΤΡΑΝΕΣΤΗΣ ΑΕΒΕ όταν το 2004 μεταφέρει την επιχείρησή της στα 4000 τ.μ. εγκαταστάσεων στο Βατερό Κοζάνης όπου και στεγάζεται μέχρι σήμερα. Στις νέες εγκαταστάσεις ξεκινά η αποθήκευση και διανομή προϊόντων για λογαριασμό τρίτων και η δραστηριότητα στο χώρο τροφοδοσίας καταστημάτων μαζικής εστίασης.

Το 2006 συνεργάζεται με την μεγαλύτερη εταιρεία αλλαντικών ΝΙΚΑΣ και την ίδια χρονιά έρχεται και η συνεργασία της με τη LUTOSA.

Το 2009 ξεκινάει μία νέα συνεργασία με την ΟΠΤΙΜΑ η οποία βασιζόμενη στα πολύ καλά αποτελέσματα, ενισχύθηκε με τα χρόνια και το 2016 προχώρησε στη αποκλειστική διανομή των προϊόντων ΗΠΕΙΡΟΣ. Στη συνέχεια, προκειμένου να εξυπηρετήσει την αγορά του food service με μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, άρχισε να συνεργάζεται με τον Ελληνικό Γύρο παρέχοντας προϊόντα food service

Το 2011 βρίσκει την εταιρεία στα πρώτα βήματα συνεργασίας με την ΒΙΟΣΑΛ

και το 2013 με την εταιρεία ΚΑΝΑΚΗΣ.

Το 2017 η εταιρεία ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ από το Ηράκλειο Κρήτης με κατεψυγμένα αλιεύματα καθώς και η εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΟΛΥΜΠΟΣ χαλβαδοποιία έρχονται να προστεθούν στην ομάδα των συνεργατών της ΜΑΣΤΡΑΝΕΣΤΗΣ ΑΕΒΕ.

Το 2018, συνεχίζοντας την αναπτυξιακής της πορεία προχωρά στη δημιουργία μιας βιοτεχνίας παγοκύβων.